Bloemkoolcouscous met zalm

Wil je minder koolhydraten eten, dan is bloemkoolcouscous een goed alternatief. Bloemkoolcouscous (of ook wel bloemkoolrijst) is zelfs genomineerd voor de jaarprijs Goede Voeding. Bloemkoolrijst is te koop bij Albert Heijn, maar natuurlijk gewoon zelf te maken. Ongekookte bloemkoolroosjes fijnmalen in een blender of hakmolen en voila, klaar! Het duurde bij mij even voordat ik het durfde uit te proberen…. maar het is écht heel lekker. Onderstaand een simpel recept:

Benodigdheden voor 4  personen:

  • 1 bloemkool
  • 4 zalmfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • blikje maiskorrels (uitgelekt)
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1 citroen (de gewassen schil geraspt en citroen uitgeperst)
  • verse basilicum of gedroogd

Bereiding:

Snij de bloemkool in roosjes en hak deze fijn in een blender of hakmolen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de  zalm kort en gaar. (ca 2 tot 3 minuten per kant). Haal de zalmfilets uit de pan en bak in dezelfde pan het mais, de chilivlokken en de citroenrasp even kort. Meng dan de bloemkool erdoor en bak het weer kort, zodat alles goed verwarmd is. Doe de bloemkoolcouscous op een bord en leg de zalm er boven op. Besprenkel het geheel nog met wat citroensap. Bestrooi tot slot het gerecht met de basilicum.

Geef een reactie