Courgette pasta

Wil je minder koolhydraten eten, dan is een spirelli  apparaat een uitkomst. Hiermee maak je sliertjes als spaghetti van courgette, wortel etc. Lekker als afwisseling van “gewone” pasta. Je kunt deze “spaghetti” in je normale pastarecepten gebruiken!

IMG_0182

Het spirelli apparaat

Pasta met gerookte zalm en courgettelinten

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 courgette, als “spaghetti” of met de kaasschaaf in linten gesneden
  • Half bakje champignons of meer, gesneden
  • 1 sjalotje of ui, gesnipperd
  • 1 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 50 gr. light roomkaas
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 200 gram gerookte zalm
  • peper en zout naar smaak

Bereiden:

Schaaf met een kaasschaaf linten van de courgette of gebruik een spirelli aparaat. Fruit het uitje en de knoflook in wat olie of een bakspray. Voeg de champignons toe. Doe de courgettelinten in de pan en bak deze mee. Voeg de roomkaas toe in de pan en warm deze ook mee. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Schep het pastamengsel in een diep bord en leg de gerookte zalm er bovenop.

Tip: Maak een vegetarische variant door de zalm te vervangen door diverse groenten, bijv. paprika, en broccoli.

Eet smakelijk.

 

Geef een reactie