Frittata met courgette

met als variatietip Chinese omelet

Ingrediënten (2 personen):

  • olijfolie of gebruik een bakspray
  • 1 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel tijmblaadjes vers of halve eetlepel gedroogd
  • 4 eieren
  • 1 courgette in blokjes
  • 50 gram geraspte kaas 30plus
  • peper en zout naar smaak

Bereiden:

Breek de eieren boven een bakje en klop deze kort los. Verhit een eetlepel olijfolie of bakspray in een grote koekenpan met anti aanbaklaag en fruit hierin de uienringen goudbruin. Voeg de knoflook en tijm toe en fruit 1 minuut. Doe de in blokjes gesneden courgette erbij en eventueel een snufje zout en peper. Voeg de kaas ook toe en daarna het eimengsel. Laat dan het ei in de koekenpan met deksel er op langzaam stollen. Je kunt met behulp van een deksel of groot bord proberen het eimengsel te keren – ik doe dat zelf meestal niet. Als het ei gestold is, kun je het in punten verdelen. Neem hierbij een frisse salade en 100 gram gekookte zilvervliesrijst per persoon.

 

Variatietip: Een “Chinese” variant krijg je door de courgette bijvoorbeeld te vervangen door prei, paprika en champignons. Zorg voor veel groenten. Taugé en witte kool, geraspt, kunnen ook worden toegevoegd. Ook met de groenten kun je dus goed variëren. Klop dan de eieren los met een klein beetje Kikkoman sojasaus. Neem er bv een beetje pittige chilisaus bij (let op de suikers).

Eet smakelijk.

Geef een reactie