Home made granola

Ingrediënten:

IMG_0027

Home made granola

  • 150 gram havermoutvlokken
  • 150 gram gehakte ongebrande noten (bv amandelen, walnoten, pecannoten, hazelnoten)
  • 25 gram lijnzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 4 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden

Meng de havermoutvlokken met het notenmengsel en de pitten. Verwarm de kokosolie, zodat deze goed vloeibaar is en meng de honing hier door heen. Schep dit mengsel samen met het noten-zaden-havermout mengsel en de eetlepel kaneel goed door.

Spreid het mengsel uit op een bakplaat en laat dit ongeveer 15 minuten in de oven. Let op dat het niet te bruin kleurt. Haal het mengsel uit de oven en laat het afkoelen.

Je kunt het zo gebruiken of ook nog 200 gram gedroogd fruit (bv cranberry’s, rozijnen, dadels) aan toevoegen en eventueel een handje kokosvlokken.

Doe alles in een goed afsluitbare pot.

 

Tip:

Je kunt natuurlijk ook vers fruit nemen in plaats van gedroogd fruit. Voeg dit dan toe als je de granola gaat eten.

De versie die ik heb gemaakt, bevatte geen honing maar 2 eetlepels ahornsiroop.

Eet smakelijk!

Bron: PuurGezond.nl

Geef een reactie