Kruidkoek

Ingrediënten:img_0253

  • 250 gram volkoren meel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel geraspte citroen- of sinaasappelschil
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Snufje zout
  • 225 ml magere of halfvolle melk
  • 100 gram rozijnen
  • 75 gram gehakte (hazel-)noten

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in of beter: bekleed deze met bakpapier.

Meng in een grote kom het meel, het bakpoeder, geraspte citroen- of sinaasappelschil. Voeg dan het kaneel, kruidnagelpoeder, snufje zout en nootmuskaat toe en meng het geheel weer. Roer er de melk door en schep er tot slot de rozijnen en gehakte noten door. Doe alles in de cakevorm en bak de koek gaar in ca 45 minuten.

Tip: voor de vulling kun je variëren: cranberry’s, walnoten, pitten en zaden, wat je maar lekker vindt!img_0254

Geef een reactie