Pasta met gerookte zalm en courgettelinten

Ingrediënten (2 personen):

  • 90 gr. meergranen pasta
  • 1 courgette
  • Half bakje champignons of meer, gesneden
  • 1 sjalotje of ui, gesnipperd
  • 1 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 50 gr. light roomkaas
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 200 gram gerookte zalm
  • peper en zout naar smaak

Bereiden:

Kook de pasta. Schaaf met een kaasschaaf linten van de courgette. Fruit het uitje en de knoflook in wat olie of een bakspray. Voeg de champignons toe. Doe de courgettelinten in de pan en bak deze mee. Voeg de roomkaas toe in de pan en warm deze ook mee. Schep de goed uitgelekte pasta door het mengsel in de pan. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Schep het pastamengsel in een diep bord en leg de gerookte zalm er bovenop.

Tip: Maak een vegetarische variant door de zalm te vervangen door diverse groenten, bijv. paprika, en broccoli.

Eet smakelijk.