Rodelinzensoep

Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 200 gram rode linzen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • ½  eetlepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 750 ml kippenbouillon of groentebouillon (eventueel van een blokje)
  • 1 blik (ca 400 gram) tomatenblokjes
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Eventueel: 4 eetlepels yoghurt of zure room, 2 eetlepels fijngehakte koriander

 

Bereiding:

  • Spoel de linzen af in een zeef en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit de olie in een (soep)pan en bak de uisnippers zachtjes ca 3 minuten, zonder ze te laten kleuren. Voeg de knoflook, gember, komijn en gemalen koriander toe en bak het geheel nog ca 1 minuut.
  • Roer de uitgelekte linzen door het uimengsel, schenk de bouillon erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Kook de linzen met het deksel schuin op de pan zachtjes in  ca 20 tot 30 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer, blender of roerzeef.
  • Breng de soep op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
  • Garneer de soep eventueel met de yoghurt of zure room en de koriander.

 

Geef een reactie